Kasvattajasta

FI*Errun on elokuussa 2012 Fifessä hyväksytty kasvattajanimi, jota hain suunnitelmanani alkaa kasvattamaan eurooppalaisia lyhytkarvoja noviisina rekisteröidyllä tytölläni Mintulla.

Olen tällä hetkellä 29-vuotias biolääketieteen tohtorikoulutettava ja taustani on molekyyligenetiikassa. Perheeseeni kuuluu kissojen lisäksi pieni poika ja aviomies.

Olen aina ollut kissaihminen. Jo pikkulapsena olin kiinnostunut kissanpennuista ja kasvoin suurimman osan lapsuuttani maitotilalla navettakissanpentuja kesyttäen. Muuttaessani äidin ja siskojeni kanssa kerrostaloon, tuli 9 vuoden kissaton aika, joka katkesi vuoden 2011 keväällä, kun luokseni muutti kaksi maatiaispentua. Muutaman kuukauden päästä Topin ja Tessan saapumisesta tuntui, että meille mahtuisi myös kolmas kissa ja haaveissani oli kilpikonnatyttö.

Syksyllä 2011 perheeseen liittyikin eläinsuojeluyhdistykseltä Minttu n. 14 viikon iässä. Lähes heti Mintun kotiuduttua aloin määrittämään sen väriä ja huomasin ettei siinä ole valkoista. Olin jo aiemmin hiukan miettinyt millaiset kissat käyvät noviiseina eurooppalaisiksi ja oman pohdiskelun jälkeen lähetin parille kasvattajalle sähköpostilla kuvia Mintusta ja heistä tyttö oli lupaava, mutta siinä vaiheessa piti vielä odottaa kasvamista.

Pitkän odottelun jälkeen Minttu hyväksyttiin 9.6.12 Hyvinkäällä rekisteröitäväksi ja kissaliitto rekisteröi tytön 3.7.12 kokouksessaan. Tämän jälkeen hain kasvattajanimeä.

Ensimmäinen Errun pentue syntyi heinäkuussa 2013 Mintulle, joka synnytti ja hoiti upeasti kuuden pennun katraansa. Minttu synnytti tammikuussa 2015 toisen pentueensa, jossa oli viisi tyttöä. Mintun tyttäret Errun Hehkeä herttuatar "Nuttu" ja Errun Mastermind "Meeri" saivat pentueensa keväällä 2017. Seuraavaksi vuoroaan odottavat Nutun ja Meerin tyttäret

Kesällä 2016 kissalaamme saapui myös uusi noviisiehdokas, tällä kertaa kolli. Timi hyväksyttiin lokakuussa 2016 eurooppalaiseksi. Timi on C-pentueemme isä.

 

Yhteystiedot

Erja Nynäs (os. Suominen)

erja.suominen@hotmail.com

puh. 0442610053

Helsinki